نوشتن رزومه

تکنیک‌های مفید برای نوشتن رزومه‌کاری موفق

نوشتن رزومه کاری خوب چندان ساده نیست، ولی ترفندهای زیادی وجود دارد که نوشتن رزومه کاری خوب را برای شما آسان می‌کند. با تکیه بر این ترفندها می‌توانید رزومه‌ی خود را ویرایش کنید و شانس‌تان را برای دعوت به مصاحبه و استخدام در شغل موردنظرتان افزایش دهید:

سوابق شغلی و دستاوردهای خود را در ابتدای رزومه کاری بیان کنید

وقتی سوابق شغلی‌تان را (به ترتیب از آخرین شغل) در ابتدای رزومه ذکر کنید، رزومه‌ی شما تاثیر خود را در همان چند خط اول می‌گذارد و با احتمال بیشتری به مصاحبه دعوت می‌شوید.

با رعایت اصول نگارشی و املایی، رزومه‌ای مختصر بنویسید

در رزومه کاری نباید پاراگراف‌های بلند بنویسید، زیرا فردی که می‌خواهد رزومه کارجویان را بررسی کند، تمایل دارد به جای خواندن یک داستان طولانی، در چند سطر کوتاه اطلاعات لازم را دریافت کند. حتی بهتر است نکات مهم را بولد کنید تا به صورت برجسته‌تری جلوی چشم مسئول بررسی رزومه باشد.

فقط ۶ ثانیه برای اثبات توانایی خود زمان دارید

بنابر تحقیقات انجام شده، کارشناس استخدام تنها بعد از 6 ثانیه خواندن رزومه، تصمیم می‌گیرد فرد جویای کار را رد یا او را به مصاحبه دعوت کند. پس کارجو زمان کوتاهی برای اثبات توانایی‌های خود دارد و باید در ۶ ثانیه تاثیر خود را روی کارفرما بگذارد.

مهارت‌های نرم خود را بنویسید

مهارت‌های نرم به توانایی‌هایی چون روابط عمومی مناسب، قابلیت حل مساله سریع و توانایی کار تیمی اطلاق می‌شود. امروزه این توانایی‌ها اهمیت زیادی دارند و عنوان کردن آنها تاثیر به‌سزایی روی نظر کارفرما می‌گذارد.

رزومه یکسانی را برای تمام موقعیت‌های شغلی ارائه ندهید

لازم است چند رزومه برای شغل‌های مختلف داشته باشید و برای هر موقعیت شغلی نمونه متفاوتی بفرستید.

رزومه کاری خود را در یک صفحه بنویسید

قانون کلی این است که رزومه کاری خود در ۱۵ سال را در یک صفحه خلاصه کنید، اگر چنین اتفاقی نیفتد در نوشتن رزومه خوب ناموفق بوده‌اید. بهتر است در رزومه خود، سوابق و مهارت‌ها و مدارک غیرمرتبط را حذف کرده و به ذکر مواردی بپردازید که در آگهی استخدام عنوان شده است.

نیازی به توضیح واضحات نیست

اینکه مهارت خوبی در نرم‌افزارهای آفیس دارید، توانایی چندان قابل توجهی نیست که بخواهید در رزومه‌تان عنوان کنید. همچنین برخی عنوان‌های شغلی نشان می‌دهد چه مسئولیت‌ها و توانایی‌هایی دارید. پس بهتر است برخی مهارت‌های خود را با توجه به شغل‌تان در رزومه نیاورید.

در رزومه خود از تصاویر و رنگ‌های متنوع استفاده نکنید

حتی اگر می‌خواهید رزومه خود را برای شرکتی فعال در حوزه مد یا عنوان شغلی طراحی گرافیک ارسال کنید، باز هم بهتر است رزومه‌تان ساده باشد و تصاویر و رنگ‌های زیادی در آن به کار نبرید. زیرا افرادی که مسئول استخدام هستند به مشاهده‌ی فرم‌های معمولی عادت کرده‌اند و ممکن است فرمت متفاوت رزومه شما چندان خوشایند نباشد و شانس استخدام‌تان را کاهش دهد.

با یک فرد متخصص و کاربلد مشورت کنید

برای نوشتن رزومه کاری خوب با یک فرد متخصص مشورت کنید. زیرا ممکن است مواردی را نادیده گرفته باشید.

منبع: fastcompany
نکته ناب پیشنهادی: رزومه لئوناردو داوینچی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.