مدیران در دنیا در زمینههای مختلفی از جمله وضعیت اقتصادی، تحصیلات، خانواده، جنسیت و کشور با یکدیگر تفاوتهای زیادی دارند، برخی از آنها عملکرد بینظیری دارند و تعداد کمی هم شکست میخورند، هر کدام از این افراد داستان منحصر به فرد خود را از مسیر رسیدن به این جایگاه دارند.
پس چه چیزی افراد با بهترین عملکرد را از افراد متوسط و ضعیف متمایز میکند؟ یا ویژگیهای مدیر موفق چیست؟
با سرعت مافوق دقت تصمیم بگیرید
برای خرید لباس مورد نظرتان چقدر زمان میگذارید؟ چند فروشگاه را میبینید؟ چقدر در تصمیمگیری در انتخاب بین دو لباس سریع عمل می کنید؟ به طور کلی در تصمیم گیری چقدر خود را سریع میدانید، حال فرض کنید در سمتهای مدیریتی مشغول به کار شدید که باید تصمیم گیری کنید برای این کار آمادهاید؟ نگران نباشید براساس تحقیقات 94 درصد مدیران در زمینه تصمیم گیری قاطعانه ضعف داشتند.
9000 شوت در زندگی حرفهایم از دست دادم. 26 وقتی فکر می کردم بازی را خواهیم برد شکست خوردیم، بارها و بارها شکست خوردم و همین دلیل موفقیت من است.”
-مایکل جردن
پیچیدگی را کم کنید
مدیران موفق با 80 درصد اطلاعات تصمیم میگیرند و اصطلاحاً مته به خشخاش نمیگذارند. جک ولش (مدیرعامل جنرال الکتریک) در مورد معاملههایی که در شرکت باید انجام می داد با این سوال تصمیم گیری می کرد “آیا ما میتوانیم در آن بخش نفر اول یا دوم باشیم؟ “اگر جواب سوال منفی بود از معامله کنار میکشید.
به تعبیری باید برای تصمیم گیری عواملی که باعث پیچیدگی می شود را کم کنیم مثلا آیا الان که این لباس را می خرم سال دیگر هم می توانم استفاده کنم؟ آیا از مد می افتد؟ بذار عکسش را در واتس آپ برای دوستانم بفرستم و آنها هم نظر بدهند و …. این موارد باعث میشود نتوانیم تصمیم سریع بگیریم.
حرفتان را بیان کنید، رای نهایی صادر نکنید
برای تصمیم گیری ما نیاز داریم که نظرات دیگران را هم داشته باشیم ولی اگر بخواهیم نظر همه را جلب کنیم امکان پذیر نیست. فرض کنید با دوستانتان میخواهید بروید رستوران باید نظر همه را پرسید ولی اگر بخواهیم بر اساس نظر جمع تصمیم گیری کنیم احتمالا هر کس به یک رستوران دلخواه می روید و در فضای مجازی باید همدیگر را ببنید. اما این موارد می تواند یک تمرین برای شما باشد که بر اساس نظراتی که شنیدید یک تصمیم بگیرد و اگر با تکنیکهای متقاعدسازی آشنا باشید دوستانتان را با خودتان هم نظر کنید.
“تصمیمگیری مشارکتی بله ولی مدیران تصمیم گیری بر اساس توافق جمعی را با احتیاط بیشتری میگیرند.”
تصمیمات کمتری بگیرید
به عنوان یک مدیر سعی کنید در تصمیمهای کمتری مشارکت کنید وقتی میبینید که همکاران شما می توانند تصمیمگیری کنند نیازی به دخالت شما نیست.
با هر بار تصمیمگیری بهتر شوید
کمال گرایی را یکی از عواملی است که باعث می شود تصمیم گیری را طولانی و سخت کند اگر در این تله گیر افتادید بهترین کار این است که تصمیمی را بگیرد و رو به جلو حرکت کنید و در صورت نیاز بر اساس شرایط اگر نیاز بود تصمیمی که گرفتید را بازنگری کنید. بهتر است این است که بنشینید تا بهترین تصمیم را بگیرید.
کلمه شکست ممنوع!
کسانی که از کلمه شکست در صحبتهایشان استفاده نمی کنند 2 برابر بیشتر از افرادی که از این کلمه استفاده کردند امکان عملکرد درست و پیشرفت در جایگاه مدیریت ارشد دارند. باید یاد بگیریم که اگر تصمیمی گرفتیم ولی نتیجه آن چیزی نبود که فکرش را میکردیم تجربه کسب کنیم و در آیند تصمیمهای بهتری بگیریم، این اشتباهات بخشی از مسیر موفقیت است.
تکنیک 10-10-10 را به کار بگیرید
تصور کنید چه احساسی نسبت به تصمیم خود در 10 دقیقه، 10 ماه و 10 سال آینده خواهید داشت. فاصله گرفتن از تصمیمی که می خواهید بگیرید به شما کمک می کند تا منطقیتر تصمیمگیری کنید.
پایان بخش اول