7 وظیفه اصلی منتور چیست؟

Mentor کیست؟

منتورینگ کلمه‌ای یونانی است. ریشه آن به داستان معروف اُدیسهٔ هومر مربوط است. در این داستان شخصیتی پیر به نام Telemachus وجود دارد که وی بواسطهٔ ارتباطی که با الههٔ خِرد دارا است، می‌تواند شخصیت دیگر داستان به نام Mentor را در مسیر زندگی و دوراهی‌هایی که بر سر آن‌ها قرار می‌گیرد راهنمایی کند. بر همین اساس واژهٔ Mentor وارد زبان انگلیسی شد.
منتور کسی است که با برخورداری از دانش، خِرد، مهارت‌ها و تجربه‌های کافی خود به افرادکم‌تجربه کمک می‌کند تا در مسیر زندگی شخصی و حرفه‌ای خود به‌درستی گام بردارد.‌

Mentee کیست؟

مِنتی کسی است که نیازمند راهنمایی‌ها، دستورالعمل‌ها و توصیه‌های منتور تا در مسیر زندگی شخصی و حرفه‌ای خود به‌درستی گام بردارد.‌

7 وظیفه اصلی منتور

۱. منتی را در مسیر درست هدایت کند: منتور هدایت‌گر است. باید به فردی که به او سپرده می‌شود تمامی موارد را  کاملاً واقع‌گرایانه توضیح دهد. همچنین رنج، سختی، مشقت و چالش‌هایی که خود در طول سال‌ها اجرای آن کار یا وظیفه با آن‌ها مواجه شده را به صورت خلاصه و مفید در اختیار منتی قرار دهد.

۲. همواره در دسترس باشد: منتور همیشه برای پاسخگویی به سوالات و مشکلات منتی باید در دسترس باشد.

۳. صداقت داشته باشد: بی‌دلیل و بی‌جهت به منتی خود انرژی مثبت نداده و به شکلی واهی مدینه ی فاضله‌ای برای ایشان ترسیم ننماید بلکه کاملاً باید صادق باشد.

۴. دید همه‌جانبه داشته باشد: منظور از دید همه‌جانبه این است که منتور باید تفکر سیستمی داشته باشد بدین شکل که به مسائل از زوایای مختلفی نگاه کرده، جوانب مختلف یک تصمیم را بسنجد و هرگز نگاه کوتاه‌مدت نداشته باشد که در این صورت کسی که به منتور اعتماد کرده با خیال راحت می‌تواند به توصیه‌های وی، حتی اگر برخلاف نظرش باشند، گوش فرا دهد.

۵. اشتباهات را گوشزد کند: یک منتور خوب کسی است که هرگز با منتی خود رودربایستی نداشته و همواره اشتباهات وی را گوشزد کند.

۶. الهام‌بخش باشد: در مواقعی که منتی دچار یاس و ناامیدی می شود منتور باید با ترسیم مقصد بتواند الهام بخش باشد و تاثیر مثبتی در منتی ایجاد کند.

۷. مسیر و مقصد نهایی را برای منتی به تصویر بکشد: برای حفظ انگیزه یک منتور باید مسیر رشد و چگونگی رسیدن به مقصد را برای منتی شفاف کند.

حال نوبت شما است. آیا تجربهٔ منتور بودن را داشته‌اید؟ که بتوانید به این لیست وظایف دیگری را اضافه کنید. ما و سایر کاربران نکته‌های ناب منتظر به اشتراک گذاشتن دیدگاه‌ها و تجربه‌های شما هستیم.

نکته ناب پیشنهادی: هوشمندانه کار کردن به جای زیاد کارکردن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.